Huh. Tein 6 tuntia töitä ja kampasin läpi kaikki ns. PU-101-lomakkeet, jotka kaikkien klubien on pitänyt lähettää keväällä ja joilla kaikkien piti ilmoittaa uudet pressat, sihteerit ja rahastonhoitajat sun muut tiedot. Mistään ei tule mitään ennen kuin no tiedot on kasassa ja oikein. 23 klubia ei ollut vaivautunut lähettämään mitään. Ainoastaan yksi ainoa lohko eli läntisin Uusimaa (Ekenäs, Hangö, Ingå, Karis & Tenala/Bromarf) oli hoitanut hommansa niinkuin pitää. Hurra pojkar ! Jag lovar att ni får nån löning senare när jag har fått tid att skaffa nånting. - Och de andra... grrrrrrr !! Joka ikisessä lohkossa muualla vähintään yksi klubi ja pahimmillaan puolet on jättäneet homman hunningolle. Tekisi mieli pistää asioitaan hoitamattomien häpeäluettelo tähän koko maailman luettavaksi, mutta teen sen vasta kun on ensin yhden kerran muristu kahden kesken.

Hmm... ehkä tämä blogi toimisikin parhaiten julkisena häpeäpaaluna...??  Harkitaan ;-P

Tuli sitten tehtyä näistä yhteystiedoista saman tien pieni tietokanta. Luulisi että se helpottaa työtä tulevilta kuvernööreiltä ja voisi sitä tarjota muiden Suomen piirien kuvernööreillekin, jos vaikka kaipaisivat apua. Tuntuu vaan niin typerältä lukea käsin huonolla käsialalla sutattuja lomakkeita ja kopioida niistä tekstiä koneelle kun hyvin tietää että koko roskan voisi hoitaa verkossa, jos vaan kansainvälinen päämaja ja Suomen liitto saisivat systeeminsä nykyajan mukaiseen kuntoon. (Kohtuuden nimessä täytyy kyllä sanoa ettei se ole niinkään Suomen päästä kiinni).

Netissä on menossa vilkas keskustelu koko Suomen 14 kuvernöörin kesken siitä ketkä valitaan liiton hallitukseen ja kuka alkaa vahtia mitäkin liiton toimikuntaa. Itse ilmoittauduin kiinnostuneeksi hallituspaikasta sekä sitten jos se ei käy niin kansainvälisten asioiden toimikunnasta. Saas nähdä miten käy, mutta juttu näyttää menneen aika lailla aluepolitiikaksi: siellä mietitään pätevyyksien ja pystyvyyksien ja sopivuuksien lisäksi historiataulukoita siitä kuinka monta kertaa jostain tietyltä palalta Suomea on mitäkin vastuupaikkoja saatu. Varsinaiset valinnat ovat vasta ensimmäisessä kuvernöörineuvostossa, mutta "vaalikampanja" on näköjään jo nyt. No, onneksi tuosta ei ole meikäläisellä kiinni minkään sortin prestiisi. Hallituksessa olisin mielelläni kun olen liiton puuhissa muutenkin ollut jo kymmenkunta vuotta, mutta jos se ei muille istu niin ei väkisin. Itse olisin kyllä sitä mieltä että hitot siitä mistä päin Suomea joku on kotoisin kunhan saadaan pätevimmät ja kiinnostuneimmat sopivimmille paikoille. Mutta on tämä demokratia jännää :-)