<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

År 2007 började huvudsakligen i Finlands Lions-distrikt med en gemensam kampanj med Sight First II invigningstillfälle och Melvin Jones lunch. Vi hade före detta den traditionella B- och N-distriktens kransnedläggning på Sandudds hjältebegravnings - plats.

 

Detta år ville vi hålla B- och N-distriktens tillfällen åtskilda på grund av ett  eventuellt stort deltagarantal. Vårt distrikts tillfälle hölls på Hotelli Kuninkaantie i Esbo. Vid tillfället delades det ut ett nytt Melvin Jones medlemskap och tre medlemmar fick en diamant till. Vid vårt tillfälle deltog 80 medlemmar, av vilka 30 var Melvin Jones medlemmar. Tillfällets anda var varm och PID <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />Erkki Laine höll festtalet. Klubbarnas närvaroprocent  vanns av LC Helsinki/Worldwide och fick för detta det vederbörliga priset.

 

Vid N-distriktets tillfälle deltog 150 personer. Nästa år hamnar vi kanske söka en ny plats för tillfället, där vi får rum för 150 - 300 personer.

 

B-, C- och N-distriktens samarbete har börjat.

 

Vi har börjat B-, C- och N-distriktens gemensamma koordinationsförhandlingar om samarbetet. De har hållits 1.12.2006 och 17.1.2007. Vid mötena har diskuterats om allt möjligt samarbete. Som ett konkret exempel kan nämnas det litteraturseminarium som hålls i Böle bibliotek i Helsingfors lördagen 10.3.2007 kl. 10.00-16.00 för B-, C- och N-distriktens gemåler. Tillfället är avgiftsfritt.

 

Professor Jukka Sarjala inleder med ämnet " Hembiblioteken; vad och varför ". Under dagens lopp recenseras de skrivelser som deltagit i skrivelsetävlingen och det ges respons om dem. Som kritiker funktionerar modersmålsläraren, Lady Leena Rantakari, som är pensionerad. Dessutom får vi höra kort om Sight First II- kampanjen.

 

Anvisningar om skrivelsetävlingen har getts separat till klubbarna med e-mail och de finns även på vår hemsida www.jellona.info.

 

 

Hälsningar

Seppo och Tarja Haario