Ärade klubbpresidenter och sekreterare.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Jag tackar er för ert flitiga arbete under denna säsong. Vi har fått mycket gjort och lyckats i vårt Lions-arbete. Jag tackar er för det.

 

Nu förbereder vi oss för den nästa säsongen 2006-2007. Ni har i februari fått direktiven för anmälning av nya tjänstemän till det internationella och inhemska medlemsregistret. Bägge åtgärderna kan göras utan papperskrig med tillhjälp av internetkontakt. Det har ni säkert till en stor del redan gjort. Några har gjort uppdateringen med tillhjälp av blanketter, vilket tillsvidare är möjligt, men besvärligare.

 

Fristen för det internationella registret går ut den 15.5 och för det inhemska den 31.5, då uppdateringarna sker med tillhjälp av internet.

 

Ni bör kontrollera, att medlemmarnas uppgifter stämmer i de båda registren.

Direktiven för inskrivning till registren finns på vårt distrikts hemsida i samband med månads-anmälnings direktiven under adress http://www.jellona.info

 

Det är viktigt, att uppdatera registren. Då båda registren är i skick, kan man printa klubbens medlemsförteckningar osv. Det är viktigt, att i registret finns riktiga adresser, telefonnumror och e-mailadresser. Detta underlättar vårt samarbete.

 

Det internationella Lions-förbundet skickar i augusti till klubbens president, sekreterare och kassör användarkännetecknet (=det internationella medlemsnumret) och lösenordet. Dessa kommer inte om nya tjänstemänsmeddelanden inte gjorts.

 

Till det inhemska medlemsregistret bör klubben anhålla till sekreteraren lösenord och användarkännetecken från Finlands Lions-förbund. Om detta har kommit direktiv från Finlands Lions-förbund i februaribrevet.

 

I den inhemska Lions-årsboken finns inte felaktiga uppgifter. Där finns de uppgifter, som klubbarna meddelat. Därför är det viktigt, att uppgifterna korrigeras och att de nya tjänstemännens uppgifter meddelats före den 31.5. Det är skäl att kontrollera och ändra felaktiga uppgifter för medlemmar som grundat klubben, för ständiga medlemmar, för Melvin Jones medlemmar, för privilegierade medlemmar, för Lions-riddare och för stödmedlemmar.

 

Kom även ihåg, att göra ändringsmeddelande om nya tjänstemän till föreningsregister.

 

Jag ger gärna råd. Jag tackar för samarbetet och önskar er alla en god början på sommaren!

 

Seppo Haario

VDG