Jag har efter en lång tid fått fason på min hemdator och kan igen skriva.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Texten på svenska kommer tyvärr litet senare, enär <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />Kurt Hagman för tillfället är utomlands.

 

 

1. Gemålseminariet 10.3

 

Vi höll ett försöksartat gemålseminarie lördagen 10.3 gemensamt för B-, C-, och N- distrikten. Tillfället besöktes av ca. 45 personer. Vi väntade faktiskt en större deltagarmängd, men tillfället var verkligt lyckat.

 

Marknadsnamnet “ Hembiblioteken, vad och varför” var en aning oriktig. Professor Jukka Sarjala behandlade i sitt föredrag litteraturens ankomst till de finska hemmen. I början kom abc-boken, sedan bibeln och senare i slutet av 1800-talet de finska romanerna. Över 80 % av finnarna var ännu på 1880-talet analfabeter.

 

Magister Leena Rantakari höll ett bra föredrag om boken och filmen “ Namnen på marmortavalan “. Ämnet hänför sig till Estlands självständighetsrörelse. Leena Rantakari delade även ut gemålseminarets skrivtävlingspriser.

 

Efter lunchen berättade författarinnan Virpi Hämeen-Anttila på ett intressant sätt om sitt arbete som författare

 

På grund av det futtiga deltagarantalet kan man dra den slutsatsen att informationen om tillfället inte gått hem. Kanske klubbarna inte marknadsförde tillfället till sina medlemmar, fastän man påminde om saken ett par gånger. För att detta inte skall ske i fortsättningen, är det viktigt att få gemålsverksamhetens ledares ( om i klubben finns sådan verksamhet ) kontaktuppgifter kartlagda, så man kan skicka meddelanden utan mellanhänder. Kanske man till nästa motsvarande tillfälle kunde kalla såväl lions, gemåler och bekanta. Det vore bättre med en välfylld sal i stället för en halvtom. Tillfället var i alla fall i sin helhet lyckad.

 

2. B- och N-distriktens gemensamma kyrkohelg

 

B- och N-distriktens gemensamma kyrkohelg hölls söndagen 18.3 som anordnats av N-distriktet i Mejlans kyrka i Helsingfors. Vår information blev av någon orsak en aning bristfällig och det inverkade på lejonens deltagarmängd. Vi försöker nästa säsong få ett bättre resultat. En ide som kom fram var den, att vi under kyrkohelgen skulle samla kollekten i alla B- och C-distriktens kyrkor till förmån för Campaign Sight First II.. Saken kan diskuteras tillsammans med församlingarna.

 

Hälsingar

Seppo ja Tarja