Olen saanut pitkän ajan jälkeen kotitietokoneeni kuntoon ja pystyn taas kirjoitteleman.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tetxen på svenska kommer tyvärr litet senare, då Kurtt Hagman är nu utomlands.

 

 

1 Puolisoseminaari 10.3.

 

Pidimme kokeiluluontoisen B-, C- ja N-piirien yhteisen puolisoseminaarin lauantaina 10.3. Tilaisuuteen osallistui noin 45 henkeä, Odotimme tosin suurempaa osallistujamäärää, mutta tilaisuus oli muutoin hyvin onnistunut.

 

Markkinointinimi "Kotikirjastot, mitä ja miksi" oli hieman väärä. Professori Jukka Sarjalla käsitteli esitelmässään kirjallisuuden tuloa suomalaisiin koteihin. Aluksi tulivat aapinen, sitten raamattu ja sen jälkeen 1800-luvun lopulla suomenkieliset romaanit. Yli 80 % suomalaisista oli vielä 1880-luvulla lukutaidottomia.

 

Maisteri Leena Rantakari piti hyvän esityksen kirjasta ja elokuvasta "Nimet Marmoritaulussa". Aihe liittyy Viron itsenäistymiseen. Samoin Leena Rantakari jakoi puolisoseminaarin kirjoituskilpailun palkinnot.

 

Lounaan jälkeen kirjailija Virpi Hämeen-Anttila kertoi mielenkiintoisella tavalla työstään kirjailijana.

 

Vähäisestä osallistujamäärästä päätellen ehkä tieto tilaisuudesta ei mennyt perille. Ehkä klubit eivät mainostaneet jäsenilleen tilaisuutta, vaikka asiasta muistutettiin pariinkin kertaan.  Jotta näin ei kävisi jatkossa, on tärkeää saada puolisotoiminnan vetäjän (jos sellaista toimintaa on klubissa) yhteystiedot kartoitettua, jotta heille voidaan lähettää viestit ilman välikäsiä. Ehkä seuraavaan vastaavaan tilaisuuteen voisi kutsua niin lionit, puolisot kuin tuttavatkin. Mieluummin salit täynnä kuulijoita kuin puolityhjä sali. Tilaisuus oli kuitenkin kokonaisuudessaan onnistunut.

 

2 B- ja N-piirien yhteinen kirkkopyhä

 

B- ja N-piirien yhteinen kirkkopyhä vietettiin sunnuntaina 18.3. N-piirin järjestämänä Meilahden kirkossa Helsingissä. Tiedotuksemme jäi jostain syystä hieman puutteelliseksi ja se vaikutti lionien osallistumismäärään. Pyrimme seuraavalla kaudella parempaan tulokseen. Yksi esille tullut idea oli se, että keräisimme kirkkopyhän aikana kaikissa  B- ja C-piirien kirkoissa kolehdin kampanja Sight First II hyväksi. Asiaa kannattaa kypsytellä yhdessä seurakuntien kanssa.    

 

Terveisin

Seppo ja Tarja Haario