Erforderliga medlemsförändringar till Lions-organisationens internationella medlemsregister och till Finlands Lions-förbunds medlemsregister görs med hjälp av internet-kontakt. Ingen särskild anmälan behövs skickas till det internationella högkvarteret eller till Finlands Lions-förbunds kontor. Enligt information som kommit till klubbarna från det internationella högkvarteret behövs ingen månatlig anmälan göras om det inte skett några förändringar i medlemsuppgifterna. Vi rekommenderar dock att göra till det internationella registret även i detta fall en anmälan med tryckknappen inga aktiviteter.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Presidenten och sekreteraren bör göra sig förtrogna med användningen av registrenas användning och kontrollera att de innehåller de rätta uppgifterna. Den internationella medlemsavgiften bestäms med de internationella registrens uppgifter. Om medlemmar som sagt upp sig inte avförts, kommer det även avgift för dem.

 

De nya instruktionerna finns redan i Jellona info på finska och snart finns de där även på svenska.

 

Härefter utarbetar vi samma förändringar i den svenskspråkiga sekreterarens promemoria och i presidentens korta handbok. I motsvarande finskspråkiga dokument finns redan förändringarna.

 

Om klubbarnas egna aktiviteter bedes skicka uppgifter till distriktsguvernören och vicedistriktsguvernören per e-mail [email protected] och [email protected] .

 

Om sekreteraren inte har internet-kontakt till sitt förfogande, gör han anmälningar om förändringar med månadsanmälningsblankett. Blanketten skickas månatligen till Finlands Lions-förbunds kontor.

 

 

Hälsningar

Seppo