No niin, matka on matkailtu ja tässä tätä huojutaan, 15 tunnin lentely takana ja jet lagin takia on kuin pienessä pöllyssä heiluisi...

Kuten tuossa aikaisemmin tuli kirjoitettua, niin melkoinen joukko klubeja jätti lähettämättä uusien virkailijoittensa yhteystiedot niin kuin niitä pyydettiin. Kun sitten niitä on nyt kissojen, koirien, alueenpuheenjohtajien, sihteereitten, toimikuntapuheenjohtajien, lohkon puheenjohtajien sekä kohta kai poliisin ja palokunnankin kanssa etsitty, jahdattu, rukoiltu ja kaivattu, niin palautettakin saa sitten kaiken laista. Juuri tuli huomattavan asiallisen sarkastinen meili yhdeltä klubilta jossa annettiin kohteliaasti ymmärtää että he ovat nämä tiedot naputelleet USAn ja Malmin tietokoneisiin jo ajat sitten ja parempaakin tekemistä voisi olla kuin niitä vielä tännekin lähettää. No, nyt sentään meikäläinenkin pääsisi noihin USAn ja Malmin kantoihin näkemään mitä siellä on, mutta silloin kun tämä jupakka alkoi muutama viikko sitten niin ei ollut oikeuksia.

Pistän tähän kuitenkin hiukan kopiota siitä mitä vastasin tuolle klubille, jossa asia viimeisimmäksi hiersi. Ehkä siitä tarinasta on lohdutusta jollekulle muullekin, vaikka surkuhupaisaahan tämä on...

---pala e-mailista-klubille:----

Kiitoksia tiedoista. Formaatilla ei ole mitään väliä, kunhan yhteystiedot edes tiedetään.

Meillä ei tosiaankaan piirihallituksen tasolla ollut mitään keinoa päästä näkemään olitteko te tai muut ehkä laittaneet näitä tai muita tietoja Suomen tai USAn tietokantoihin. Nyt on sentään - monen kyselyn ja valituksen jälkeen - käyttäjätunnukset joilla pääsee näkemään mitä siellä lukee. Juuri tuli. Silloin kun tätä pyysimme niin ei ollut.

Tämä tiedon kulkemisen tilanne on täysin älytön ja kuukausi-ilmoitustenkaan tieto ei tosiaan kulje mihinkään, puhumattakaan näistä virkailijoiden yhteystiedoista. Jo kohta 3 vuotta on toivottu, puhuttu, suunniteltu järjestelmää jossa tiedon voisi syöttää kerran Suomessa olevaan järjestelmään josta se sitten siirtyisi linjasiirtona USAn päähän ja muualle missä tietoa tarvitaan. Ei onnistu. Ei sitten millään. Ongelma on USAn päämajan päässä, jossa jäsenrekisteri- yms. tietoja hoidetaan jollain vanhanaikaisella isolla keskustietokoneella, jonka ikivanhassa ohjelmassa ei ole varauduttu tietojen batch input -vastaanottoon. Ja päämaja on vastannut ettei ole rahaa rakennuttaa muutosta. Ilmeisesti asia ei kiinnosta. Nyt tilanne on se, että Sveitsi ja yksi toinen Euroopan maa, muistaakseni se oli Belgia, testaavat tätä siirtoa, rakensivat omilla rahoillaan. Kokemus on että pieleen menee. Sveitsiläisten systeemi on tyssännyt sille asteelle, jossa Sveitsin järjestelmästä tuleva tieto printataan USAssa paperille ja sitten joku lukee sitä listaa ja kirjoittaa tiedot käsin mainframen kantaan ja tekee siinä välissä mitä ihmeellisempiä kirjoitus- yms. virheitä, joita on lähes toivotonta saada korjattua. Tämä toinen, muistaakseni Belgian yritys on tyssännyt siihen, että USAlaisten mainframessa ei ole vain yksi vaan ainakin puolenkymmentä erillistä tietokantaa joissa replikoidaan osin täysin samaa tietoa (Älä vaan kysy miksi!). He saivat tiedon kulkemaan yhteen kantaan mutta ei muihin. Tulos oli täyttä soopaa. Me vain yhä ja aina vain odotamme että LCIn päämaja tai heidän käyttämänsä ATK-firma saisi tehtyä asialle jotain. Täältä on oltu yhteydessä sinne lukemattomia kertoja, mutta en tiedä mikä pommi sinne pitäisi lähettää että jotain tapahtuisi. Suomen päässä asia hoituisi hetkessä, kunhan vain joku kertoo missä muodossa ja minne tieto halutaan.

------
Laitetaan nyt vaan ne ilmoitukset itse joka paikkaan. Vaikka se on älytöntä. Vai onko jollakulla parempia ehdotuksia??

Ilkka