Jaahas. Taas on tullut selvitystöitä. On selvinnyt että jotkut ihmiset joissain klubeissa ovat luulleet että kuukausi-ilmoitus on sitä, että riittää kun kerran ja yhteen paikkaan kertoo uusista ja poistuneista jäsenistä ja tieto menee kaikkialle mihin pitääkin. Se olisi fiksua. Vaan kun ei mene. Seuraus on sitten päin mäntyä olevia kansainvälisiä jäsenmaksulaskuja, puuttuvia yhteystietoja, minulle valituslistoja jenkkilästä puuttuvista raporteista ja mitä ei. Huokaus. Ja välillä ne valituslistaraportitkin näkyy olevan päin honkia. Toinen huokaus.

(Ottaa kerän rautalankaa.) Juu. Otetaas tämä nyt tarkasti ja kokonaan:

1. Joka ikinen klubi joutuu joka ikinen kuukausi tekemään ilmoituksen kansainvälisen Lions-liiton eli LCI:n USA:ssa olevalle päämajalle, jossa ilmoitetaan jäsenet, liittyneet ja eronneet. Siis JOKA klubi, JOKA kuukausi ja USAan. Parhaiten tämä tapahtuu netissä, www.lionsclubs.org. Presidentti on saanut tunnuksen ja salasanan postitse. Ja jos ei ole niin minulta voi kysyä.

2. Suomen Lions-liitolla on Suomessa oma jäsenrekisterinsä, jonne pitää ilmoittaa aina kun joku jäsen liittyy, joku poistuu tai joku muuttaa. Jos ei ole muutoksia, niin ei tarvitse joka kuukausi ilmoittaa.

3. Tieto EI siirry automaagisesti Suomen systeemistä jenkkilään tai toisinpäin. Juu, se on tyhmää. Ja ei, se ei ole meidän vika, se on jenkkipään vika. Ja juu, on niille sanottu. Noin tuhatviisisataakaksikymmentäseitsemän kertaa... :-)

4. PIIRI - siis minä ja varapiirikuvernööri tai kukaan muu joka voisi tietoa tarvita - EI saa automaattisesti mitään tietoja enempää Suomen kuin USA:nkaan pään tietokannasta. Meille on kyllä tulossa käyttäjätunnukset, joilla voi joskus ehkä kenties yrittää selata mitä siellä lukee. Jos luoja suo ja auringonpilkut on otolliset. Mutta näissä tietokannoissahan lukee siis vain jäsenten nimiä, lukumääriä ja osoitteita. Sen LISÄKSI olisi syytä tietää mitä klubeissa tapahtuu. Olisimme KOVASTI iloisia jos saisimme aina silloin tällöin jonkun sähköpostin, jossa kerrottaisiin mitä klubi on tehnyt, miten sujui, tuottiko paljon rahaa ja teittekö monta tuntia töitä. Ei tarvitse olla joka kuukausi eikä tarvitse olla lomakkeella tai virallisesti, mutta lukuja arvostetaan, koska niitä meiltäkin kysytään. Siis minulle ja varapiirikuvernöörille. Kiitos. Osoitteet on jellona.infossa.

Nunnih. (...kerii rautalankaa kerälle...) Auttokohan ? Ensi kuun listasta nähdään...

Ilkka